dijous, 3 de gener del 2019

Benvinguda i planificació del segon trimestre.

Benvinguts a aquesta eina de comunicació per tenir clar com enfocarem el segon trimestre. Us recorde tot seguit algunes coses que convé tenir en compte:

- Començarem el nou any amb la correcció de l'apartat dels verbs. Recordeu 20% nota a l'examen.

- Continuarem amb les exposicions orals individuals o per parelles sobre el tema de grups i cançons en valencià (tema lliure). Recordeu que també val un 10% de la nota i avaluarem tant la presentació, la relació text i imatge com també l'oralitat: preparació, fluïdesa, correcció... Tindreu uns 5-10 minuts per fer la vostra exposició.

- Seguirem amb les lectures, recordeu que l'obligatòria és "Les cendres del cavaller" 10% de la nota. Podreu fer altres lectures, que incrementaran fins un punt la nota final, recomanades "L'atles furtiu" i "Tirant lo Blanc: Episodis amorosos". Si teniu altres lectures abans heu de parlar amb mi.

- Recordeu que per pujar nota també podeu participar al concurs que organitza FICCIONS.CAT 0'25 per capítol publicat, abans heu d'enviar-me'l per correu electrònic a jperucho.iesmisteri@gmail.com.

- Solament farem una prova escrita aquesta avaluació i amb el mateix esquema que les dues primeres, 50% pràctica (ortografia, gramàtica-verbs i Comentari de Text) i 50% teòrica (definicions breus 2 punts, preguntes a desenvolupar 3 punts).

- Haureu d'entregar 1 o 2 Comentaris de Text 10% nota, sobre els autors que treballarem a classe.

- Els temes que veurem aquest segon trimestre són els corresponents als temes 16,17 i 19 del llibre de text. La matèria la treballarem de la següent manera, dividirem el contingut en diversos apartats i individualment o per parelles fareu una exposició del tema que us toque. Avaluarem els mateixos aspectes tractats en  la primera exposició oral que heu fet i després completaré, si cal, qualsevol cosa que haja quedat més fluixa. Alguns de vosaltres fareu temes repetits, els farem de manera correlativa i els compararem, preneu com a punt de referència les pàgines del llibre de text i  busqueu informació a la xarxa. La resta de companys haurà de prendre apunts dels temes tractats i estudiar-los, podreu també compartir la informació i estudiar-la per a l'examen. Els temes amb les pàgines corresponents són els següents:

1. LA PROSA MORAL I RELIGIOSA. LA PREDICACIÓ ORAL I ESCRITA I LA CRISI DEL S.XIV. P. 216.
2. SANT VICENT FERRER. P. 217.
3. FRANCESC EIXIMENIS. P. 218-219.
4. ANSELM TURMEDA. P. 219.
5. L'HUMANISME. P. 232.
6. BERNAT METGE, CANCELLERIA REIAL, OBRA. P. 233-234.
7. BERNAT METGE, LO SOMNI. P. 234-235.
8. NOVEL·LA CAVALLERESCA - LLIBRES DE CAVALLERIA, MODELS LITERARIS. P. 250-251
9. CURIAL E GUELFA. P. 251-252.
10. JOANOT MARTORELL. P. 253
11. TIRANT LO BLANC. P. 254-255.

Ànims i a treballar!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada