diumenge, 17 de novembre del 2019

RAMON LLULL

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/Phantasticus-El-cant-de-Ramon/video/321149/

Phantasticus. El cant de Ramon", una coproducció de Televisió de Catalunya amb La Perifèrica Produccions, Oberón Cinematogràfica, l'Institut Ramon Llull i IB3 (Televisió de les Illes Balears) dirigida per Cesc Mulet, a propòsit del filòsof medieval i figura cabdal de la cultura catalana, el mallorquí Ramon Llull. Aquest documental ens descobreix la figura de l'home que va voler escriure el millor llibre del món per combatre i convèncer dels seus errors els infidels. Va dedicar la seva vida a elaborar un mètode, a elucubrar un Art basat en el raonament.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/jo-ramon-llull/jo-ramon-llull/video/5617793/

"Jo, Ramon Llull" és una docuficció que combina l'apassionant vida de Ramon Llull -amb un tractament de "TV movie"- i el món medieval que li va tocar viure -amb un tractament documental-. Jordi Bosch interpreta un Llull ancià que fa un repàs de la seva vida entre cristians i musulmans per demostrar al Papa les seves raons. Paral·lelament, el periodista Toni Tortajada ens porta pels escenaris reals de l'època de Llull i entrevista els principals experts en el que és considerat el primer català universal i pare de la literatura catalana. D'aquesta manera coneixem la vida i el pensament de Llull i també descobrim la Mediterrània medieval on va viure.



Capítol 1 Ramon Llull, escriptor.

Sèrie d'IB3TV de sis capítols que explora la figura de Ramon Llull, el mallorquí més universal de tots els temps, un geni de l’edat mitjana que destacà com a escriptor, filòsof i teòleg, un viatger incansable que escampà el seu coneixement arreu de la Mediterrània. Seguirem les seves passes per indrets enigmàtics i sublims de Mallorca i viatjarem com ell a Barcelona, París i Roma. Entrevistarem científics i estudiosos del “savi il·luminat” i ens endinsarem en els fets més destacats de la seva vida, llarga i apassionant.



Lluís Marquina ens convida a descobrir Ramon Llull com un dels pares de la cultura digital a la magnífica exposició que presentà l'any 2016 el CCCB: "La màquina de pensar: Ramon Llull i l'Ars combinatoria". Podem parlar dels primers "ordinadors de paper" concebuts per Llull per demostrar la veritat del seu missatge de fe?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada